Home » Blog » Blog 5: Boekentips over Babygebaren

Blog 5: Boekentips over Babygebaren

  • by

In deze blog deel ik 4 boekentips met je van boeken over babygebaren. Het is soms even zoeken, maar er zijn verschillende boeken te vinden over babygebaren. Een aantal leggen echt uit wat babygebaren is, hoe het werkt etc. terwijl andere meer naslagwerken zijn om gebaren in op te zoeken. Lees je mee?

Boek 1: Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren – Lissa Zeviar

De Canadese Lissa Zeviar heeft in feite Babygebaren naar Nederland gebracht. Omdat er nog weinig over babygebaren te vinden was in Nederland schreef zij er een boek over. Dit boek is in 2019 volledig herzien en uitgebracht onder een nieuwe naam: ‘Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren’. In het boek deelt ze veel achtergrondinformatie over babygebaren, spelletjes en activiteiten met gebaren, en het bevat een gebarenwoordenboek. Uniek is dat dit boek zowel 190 Nederlandse als 50 Vlaamse gebaren bevat!

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Managementboek.

Boekentip Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren – Lissa Zeviar

Boek 2: Zie je wat ik zeg – Nadine Meijer-Molier

Nadine Meijer heeft een heel toegankelijk boek geschreven met daarin alle ins en outs over Babygebaren. Ze vertelt meer over het hoe en wat van babygebaren, deelt leuke weetjes over taalontwikkeling (ze is zelf communicatiedeskundige!) en het boek bevat een gebarenwoordenboek met 170 gebaren. Daarnaast bevat het boek ook leuke columns waarin Nadine een kijkje geeft in haar leven met haar drie kids. Een beetje prijzig, maar wel een heel compleet boek voor als je aan de slag wilt met babygebaren.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Boekentip Babygebaren Zie je wat ik zeg – Nadine Meijer-Molier

Boek 3: Lotte & Max 277 gebaren

Ik ben groot fan van de filmpjes van Lotte & Max. Mijn oudste dochter heeft de dvd’s van Lotte en Max heel veel gekeken! Dit compacte boekje op A5 formaat bevat 277 gebaren rondom 8 thema’s. Deze passen ook bij de verschillende series met filmpjes van Lotte en Max. Handig om nieuwe gebaren in op te zoeken!

Je kunt dit boekje rechtstreeks bestellen bij Froukje’s Babygebaren voor €7,50 excl. verzendkosten (€ 2,88). Hoe? Stuur even een berichtje via de contactpagina!

Boek 4: Mijn eerste 1500 gebaren – Nederlands Gebarencentrum

In dit uitgebreide naslagwerk van het Nederlands Gebarencentrum vind je nog veel meer gebaren. De woorden en thema’s in dit boek zijn afgestemd op de belevingswereld van jonge kinderen. Elk thema in het boek bevat een praatplaat aan de hand waarvan je met iets oudere kinderen een thema kunt bespreken. Naast functionele thema’s als Kleding, Eten en drinken, In en rond het huis etc. bevat het boek ook thema’s als Sprookjes en verhalen, Seizoenen en weer, Gevoelens en meningen, en Vakantie. Een must have voor de fanatiekeling in Babygebaren!

Het boek is verkrijgbaar bij het Nederlands Gebarencentrum.

Tip: Het Nederlands Gebarencentrum heeft ook twee thema kwartetten en gebarenmemory in haar webshop.

Tenslotte…

Let op met internationale boeken over gebaren. Net zoals gesproken taal verschilt per land, geldt dit ook voor gebarentaal!