Home » Over Froukje

Over Froukje

Enthousiast over babygebaren

De oorsprong van Froukje’s Babygebaren gaat eigenlijk al heel wat jaren terug. In 2015, tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter Rosan, las ik bij toeval iets over Babygebaren. Daardoor was ik helemaal enthousiast geworden over Babygebaren! Naar mate mijn dochter ouder werd, was het bijzonder om te zien hoe de gebaren mijn dochter hielpen om duidelijk te maken wat ze wilde zeggen. En het was vooral heel erg leuk om zo met haar te kunnen communiceren en samen liedjes te zingen met gebaren.

Froukje van Froukje's Babygebaren

Docentenopleiding babygebaren

Ik heb toen datzelfde jaar nog een docentenopleiding gevolgd en ben workshops Babygebaren gaan geven. In die periode was ik mede-eigenaar van een yogastudio in Tiel. Vanuit die rol gaf ik deze workshops, naast onder andere de lessen zwangerschapsyoga en cursussen babymassage. Het gaf me veel energie om tijdens de workshops te zien hoe makkelijk de deelnemers het gebaren oppikten. En vooral ook om de enthousiaste verhalen te horen van ouders als ze met hun kinderen er mee aan de slag waren gegaan.

Na een paar jaar heb ik mij teruggetrokken uit de yogastudio. Ik ben toen qua werk toch weer teruggegaan naar mijn oude vakgebied in het bedrijfsleven. En ook de workshops Babygebaren heb ik in die periode op een laag pitje gezet.

Zelf weer gebaren

Toen ik in 2021 zwanger was van onze tweede dochter begon het toch te kriebelen om de Babygebaren weer op te pakken. Ik had altijd zoveel plezier gehad in het toepassen van de Babygebaren bij mijn oudste dochter (en met mijn neefje op wie ik in die tijd nog één dag per week oppaste). Daarom ben ik dit bij onze tweede dochter ook automatisch weer gaan gebruiken.

Froukje's Babygebaren - gebaar voor hond

Kennis delen via Froukje’s Babygebaren

Aangezien het één van mijn passies is om nieuwe kennis op te doen en dit vervolgens ook te delen met anderen, heb ik besloten om de workshops Babygebaren weer op te starten. En tadaa: zo ontstond Froukje’s Babygebaren. Het is mijn missie om alle kinderen in Nederland de best mogelijke start te geven in hun taalontwikkeling. Deze missie wil ik bereiken door ouders en professionals de tools te bieden om met plezier de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Aangezien ik met mijn fysieke workshops alleen mensen in de Betuwe bereik, heb ik in de zomer van 2022 ook een eerste online cursus babygebaren ontwikkeld. Inmiddels is het online aanbod uitgebreid met meerdere themacursussen rondom de seizoenen.

Hopelijk tref ik je een keer in een live workshop of hebben we digitaal contact via insta of een online cursus.

Groetjes Froukje

Weetje: waarom een wasbeer?

Ik krijg vaak de vraag waarom ik in mijn logo heb gekozen voor een wasbeer. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de favoriete knuffel van mijn oudste dochter is haar knuffeldoekje Wassie de wasbeer!

Een wasbeer is het logo van Froukje's Babygebaren