Home » Voor professionals

Voor professionals

Naast workshops voor ouders verzorg ik ook workshops Babygebaren voor professionals in de kinderopvang. Zowel bij kinderopvangorganisaties als gastouderbureaus kom ik graag langs op locatie om het team mee te nemen in de wereld van babygebaren.

Liever een online cursus? Ook dat is mogelijk. Lees gauw verder!

Stimuleer de taalontwikkeling

met babygebaren

Waarom babygebaren toepassen in de opvang

Als je werkt in de kinderopvang staat de zorg van de kinderen natuurlijk voorop. Maar je wilt ook graag bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Het aanbieden van babygebaren op de groep heeft vele voordelen:

 • Kinderen kunnen vertellen wat ze zien, denken, voelen en willen
 • Minder driftbuien bij de kinderen en minder frustratie bij jouw als volwassen doordat jij het kind beter begrijpt
 • Je stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen (het leren praten gaat sneller en het zorgt voor een voorsprong in de taalontwikkeling en leesvaardigheid)
 • Bovenstaande voordelen gelden nog sterken als je werkt met kinderen die thuis anderstalig opgroeien
 • Dieper contact en meer interactie met de kinderen
 • Veel meer plezier samen!

Starten met een basisworkshop

Tijdens de interactieve basisworkshop Baby- en Kindergebaren leer je in anderhalf uur circa 25 gebaren. Daarnaast krijg je ook veel handige tips. Op een speelse manier verwerken we de gebaren in liedjes en spelletjes. Aan het begin van de workshop ontvang je een werkboek. Daarmee kun je thuis alle gebaren nog eens rustig doornemen.

In de workshop komt het volgende aan bod:

 • Theorie over wat Babygebaren is, voor wie en wanneer je er mee kunt beginnen
 • Ruim 25 gebaren rondom de thema’s Eten & Drinken, Dieren, Spelen en Naar Bed
 • Gebaren herkennen bij kinderen
 • Filmpjes van kinderen van verschillende leeftijden die gebaren
 • Specifiek aandacht tussen verschillen thuis en bij de opvang/gastouder
 • Praktische tips over het toepassen van gebaren
 • Bonus: liedjes met daarin babygebaren verwerkt
 • Bonus: spelletjes die je helpen gebaren te onthouden

Voor kinderopvangorganisaties / gastouderbureaus

Als organisatie stel je niet alleen de ontwikkeling van de kinderen, maar ook van je medewerkers centraal. Een workshop Babygebaren is dan ook zeer geschikt als bijscholing of als onderdeel van een teamdag.

In overleg kan de basisworkshop plaatsvinden bij jullie op locatie of ik kan een externe locatie regelen. Als ik bij jullie op locatie kom is het van belang dat er een beamer/tv scherm aanwezig is. Alle deelnemers ontvangen een werkboek t.w.v. € 9,95.

Verdiepende workshops of online cursussen

Daarnaast is het ook mogelijk om een tailormade workshop of eventueel serie aan workshops te ontwikkelen voor jouw organisatie. Bijvoorbeeld rondom de thema’s die jullie gedurende het jaar gebruiken. Of denk aan een eigen online leeromgeving waarin je medewerkers op ieder gewenst moment via een app nieuwe gebaren kunnen leren en opzoeken.

Naast de live workshops is er ook de mogelijkheid om online cursussen te volgen. Hierbij kan elke medewerker via een app in zijn/haar eigen tempo de workshop volgen. Er zijn al diverse online cursussen beschikbaar (de basiscursus en themacursussen rondom de vier seizoenen). Daarnaast is ook hierin maatwerk mogelijk.

Er is veel mogelijk. Ik denk graag met jullie mee!

Interesse? Neem contact op en dan maak ik voor jullie een passende offerte


“Wij hebben Froukje gevraagd voor onze inspiratiedag, een dag voor onze pedagogisch medewerkers waarop wij meerdere workshop aanboden.

Het contact met Froukje voorafgaand aan deze inspiratiedag was fijn, we kregen gelijk reactie terug met duidelijke informatie over de inhoud van de workshop en de kosten hiervan.

Op de inspiratiedag zelf liep alles ook gesmeerd. De deelnemers van de workshop waren erg enthousiast en vonden dat de gebaren duidelijk uitgelegd werden.

Manon van Arnhem – Kinderopvang SKDD“Genoten van de workshop babygebaren! We hebben veel gebaren geleerd en door de herhaling heb ik ze verbazingwekkend goed onthouden. Ik kan meteen aan de slag met de gebaren!

Ook fijn dat we achtergrond informatie hebben gekregen over babygebaren, hiermee kan ik nu uitleggen aan de mensen om mij heen waarom het zo handig en leuk is.”

Dorian van Zoelen – Gastouder Bij Door Thuis